Papegojan jerry

Nr 6/2023
text MATTIAS KARLSSON
 

Det var en gång en röd och grönfärgad liten papegoja. Papegojan heter Jerry eller som han kallas av sina papegojekompisar som heter Christer och Malin papegojan som aldrig kan sluta prata. Christer och Malin bruka för det mesta får ont i sina små papegojeöron både nu och då av allt prat ifrån Jerry. Han håller inte ens munnen stängd när han sitter och sover då prata han i sömnen och snarka inte lite utan väldigt mycket. När han väl pratar gör han det bokstavligen hela tiden.

 

Nu börjar den här relativt korta lilla berättelsen om papegojan Jerry. Det är mitt i natten och papegojorna Christer, Malin och Jerry sitter på en tjock trädgren som tillhör ett träd i världens största regnskog Amazonas och sover. Jerry håller som vanligt inte tyst och Christer som är hans absolut bästa kompis blir vansinnig bara sådär.
 Anledningen att Christer blir vansinnig är för att han helt enkelt har tröttnat på Jerry och han kräver ganska omgående att han ska blir utslängd ifrån deras så kallade läger och Malin instämmer med Christer och tycker då personligen att det har gått alldeles för långt. De är också minsann väldigt trötta på att får sin nattsömn förstörd varje natt.

 

Jerry blir givetvis både sur och ledsen han känner sig någorlunda utanför. Innan Jerry ger sig av säger han: ni kan ju bokstavligen gifta er med varandra. Förrädare, det passade er innan när ni behövde mig. Christer skrek som svar: bara försvinn härifrån nu direkt!
 Jerry ger sig av med sin inställning som lyder följande: jag ska minsann inte det allra minsta ger upp utan skaffa bättre kompisar som alltid acceptera mig för den jag är.

 

Till slut efter endast tre dagar hittade han två nya kompisar men de orkade tyvärr inte med honom hellre. Men till slut efter ytterligare fyra ensamma dagar träffade han fyra stycken papegojor som han blir kompis med. De var lika pratglada som han och då kände Jerry att han minsann passade in.

 

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0