Den Långa Ormen

Nr 1/2023
text MATTIAS KARLSSON
 
 
Det är en fin dag i storstaden Göteborg. Där på en liten gata i centrala delen befinner sig just nu en stor Anakonda, som är grön och cirka nio meter lång och sover. I en lägenhet strax intill gatan bor familjen Larsson och deras son som heter Martin. Föräldrarna Gustav och Christina är bägge två iväg på sina jobb medans Martin är ledig ifrån skolan idag. Martin går på mellanstadiet i klass fyra. Martin befinner sig just nu utomhus han har nämligen tänkt att gå en liten promenad i det vackra, soliga och varma vädret.

 Men han hinner enbart ut ur dörren då han lägger märker till den stora ormen som märkligt nog ingen annan har sett. Martin är en så kallad djurälskare så han vill flytta bort ormen ifrån gatan som i normala fall inte är så särskilt livad. Han tänker hur man ska flytta ormen utan att uppfattas som ett hot av ormen. Han tar till ett beslut och behöver hjälp, han kan nämligen inte flytta den själv.

 

Martin går återigen in i trappuppgången. Hans briljanta idé och smarta plan är att knacka på alla dörrar i trappuppgången och fråga om hjälp, men det finns en nackdel och nackdelen är att trots familjen Larsson har bott där i ungefär fyra år så känner inte familjen någon av de som bor i trappuppgången. Martin knackar på dörr efter dörr men ingen tycks vara hemma. Slutligen återstår det enbart två lägenhetsdörrar längst upp i trappuppgången på den sjätte våningen. På dörren till vänster står det Ronny Mattsson och på dörren till höger står det Melker Svensson. Martin knackar först på Melkers dörr. Melker är en ljushårig kort man i 50 års åldern. De presentera sig för varandra.
 Martin förklara läget för Melker, varför han behöver hjälp. Melker säger: ja, jajamensan jag hjälper gärna till. Martin knackar sedan på Ronnys dörr och gör om samma sak genom att säga precis samma som han talade om för Melker. Ronny säger: jag hjälper till.
 Strax därpå tågar de gemensamt ner för trapporna men Martin lägger fort märker till att Ronny pratar väldigt mycket, hela tiden med både Martin och Melker. Melker gå dessutom i trapporna och gäspar mycket som om han skulle somna vilken sekund som helst. Slutligen när alla tre har kommit ut lägger de märker till att anakondan fortfarande ligger där och sover. Alla tre fundera nu hur de ska göra.

 

Helt plötsligt ser både Ronny och Martin att Melker inte står bredvid han har lagt sig och somnat bredvid anakondan. Martin och Ronny står nu där och ser förvånade ut eftersom anakondan inte gör något med Melker. Ronny behöver någon att prata med just nu efter har fått en skarp tillsägning av Martin så han går fram till ormen och börja babbla på väldigt överdrivet om allt möjligt mellan himmel och jord. Ormen vaknar då upp och det gör även Melker som snabbt flytta sig ifrån anakondan. Anakondan tänker: åh vad jobbigt ska man minsann inte kunna sova ifred någonstans jag orka inte höra pratet hela tiden, jag slingrar mig bort härifrån istället i hopp om att hitta en bättre plats.
 Martin tackar sedan både Ronny och Melker för hjälpen. De löste då problemet med ormen på ett annorlunda men smidigt sätt.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0