HUNDEN Del V

Nr 1/2023
text DAVID ANDERSSON
 
 
Hon kopplade på honom och gick en skogsstig en bit bakom en lada i närheten av huset. Hon tyckte om den för att inte så många gick där. Hon tyckte om att gå på de rasslande löven bland träden. Det gav ändå en rätt kuslig atmosfär. Hon tänkte på Resident Evil och föreställde sig att hon var Leon Kennedy. Hon ville hem i tid för att se Saras reaktion på Pappas överraskning. Med de tankarna så rensade hon snabbt upp efter Spencer och de två sprang hemåt. De kom hem precis i tid för att se bilen köra in i garaget. Hon hörde kort efter något högljutt, vad är detta för något? Hon rusade snabbt in och sa, John vad gör en moppe i vårt garage? John fejkade förvåning men fick till slut släppa masken och förklara. Ok, sa hon bara. Hon gick för att lägga sig att sova. Hon fick ett samtal från Kevin som frågade om hon ville gå på bio. Det var något hon snabbt sa ja till.
 

Hon hade länge velat se Guardians of the galaxy chapter 2. Hon tyckte om den första filmen. Hon tyckte att karaktärerna och plotten var udda men rolig. Det var att en grupp kriminella som bestod av en människa från jorden, 2 humanoida varelser ett träd och en skjutglad tvättbjörn som ska skydda galaxen. Så inom kort stod de två utanför biografen. De njöt av filmen. Hon tyckte att handlingen var så vrickad så det blev roligt. De åkte sedan hem till Kevin för att spela lite tv-spel. De var båda intresserade av zombie-spel. Så de spelade Dead Island. Timmarna gick rätt snabbt. Så det var snart kväll och dags att åka hem. Sara hämtade henne. När hon kom hem så var hon hungrig. Men hon kom precis i tid för kvällsmat som bestod av stekt potatis och korv. Alla hennes vänner skulle på semester under lovet. Så av dem såg hon inte mycket. Men hon hade planerat att bada med Kevin, Petra och Mikael. Några vänner från skolan. Det var samma dag som hennes mopedutrustning kom. Så den dagen hade hon mycket att stå i. När hon vaknade så såg hon hennes badkläder på en stol hon tog fram kvällen innan. Hon tittade på sin telefon och såg att hon hade ett sms om att hämta ett paket. Exalterad så åkte hon Sara och Leo till Kronans köpcenter. Där stod att hon skulle hämta upp det. Det var mycket varmt. Så alla svettades medan de stod i kön. Så Sara och Leo gick för att köpa en kall läsk och milk-shake till alla. Till slut var det Mikaelas tur. Det var ett stort paket men hon hade beställt rätt mycket. De satte sig på en uteplats med drickan. Den smakade ljuvligt i värmen.

 

När de kom hem slängde Mikaela snabbt upp paketet på bordet. Hon öppnade med en sax. Hon tog ivrigt på sig hjälmen. Hon kopplade snabbt upp till sin telefon. Det var lätt då manualen var tydlig. För att se om den funkade så ringde pappa till henne. Hjälmen svarade automatiskt. Detta tyckte Mikaela var väldigt coolt och praktiskt. Hon kunde koppla upp på Spotify. Att lyssna på sina favorit låtar, Hell let loose mr blue sky, och låtar från Doom Eternal. Men samtidigt blev hon rädd att någon skulle stjäla mopeden för henne. Hon visste att det stjäls mycket mopeder under sommaren. Men den rädslan försvann snabbt då hon fick se den enorma låskättingen och kedjan som följde med. Att montera gps-en vid batteriet var dock lite svårare. Så det blev något av ett familjeprojekt. Men till slut satt den där. Hon kunde nu spåra den via telefon och dator. Hon hade fortfarande några timmar kvar till hon skulle möta sina vänner. Med glädje började hon leka med Spencer på bakgården. Hon lekt apport med honom. Att se honom så glad gjorde även henne gladare. Till slut så skulle hon möta sina vänner vid ett närliggande stenbrott. Att få köra moppen var mycket roligt. Men då det var första gången så skulle pappa följa efter i bilen. Det var villkoret sa han. Då det var första gången hon körde den så tyckte hon det var en bra idé. Att ha honom uppkopplad via hjälmen tyckte hon var roligt. Hon tyckte det var spännande då hon för första gången satte i nycklarna i tändningslåset och vred om. Hon vände sig om och gav sin pappa tummen upp. Så bar det iväg. Hon njöt av känslan av självständighet och frihet. Till slut så var dem framme vid stenbrottet.

 

Hon klädde snabbt till sina badkläder. Som hon träffade sina vänner så märkte hon att de alla var avundsjuka. Pappa sa att han skulle åka till jobbet och att hon skulle ringa om det hände något. De fyra hoppade snabbt i det kalla vattnet. Att bli nedkylda i värmen kändes ljuvligt. De pratade om allt mellan himmel och jord. Mest om Guardians of the galaxy-filmerna och spelet. Mikaela började prata om Spencer och all dramatik. Allas tonläge byttes från ilska till glädje när de fick höra slutet. Mikael började prata om sitt nya spelintresse. Jag har börjat tycka om Doom Eternal. Glömde att jag hade det på mitt gamla X-box. Han förklarade lite kortfattat vad det handlade om och huvudpersonen. Han förklarade rätt tydligt så alla förstod. Han sa ibland finns det situationer där det är synd att vissa karaktärer är påhittade. Hade själv lite dramatik igår. Något jävla fyllo ringde och hotade en. Han sa till slut, kom ut jag står utanför. Fyllot sa om jag inte gjorde det skulle dörren sparkas in. VA! Sa de alla. Det blir lite roligt. Han stod inte utanför. Dock kan jag inte hjälpa utan att föreställa mig synen om han stått utanför och Doomslayer gått ut. När alla tänkt efter hur det skulle se ut så började alla att gapskratta. Sen sa han med ett leende det blev ju kul typ. Petra sa att hon börjat tycka om en kille från en klass under deras. Samuel hette han sa hon. Hon frågade sina vänner om hon skulle bjuda ut honom på dejt, vilket alla tyckte.
 De slogs alla av tanken att de började bli vuxna. Att barndomen var bakom dem. Så de började alla att filosofera lite. Till slut var det kväll. Vi kanske inte ses på ett bra tag sa Mikaela. Varför då? Sa vännerna. Ska prova en annan skola i två veckor. Men den är nära så vi ska inte flytta eller något sådant. Det var skönt sa de alla. Nu började det bli mörkt så de tyckte att det var dags att åka hem. Hon kände sig mycket nöjd med dagen. Som hon kom upp på bakgården så satt Spencer på verandan. Hon möttes av en syn hon inte förväntat sig. De hade en låst grind. Men den hoppade han över för att springa fram. Har du haft roligt sa pappa som hon kom in? Ja väldigt sa hon. Det var bra sa han. De ringde från Carpe diem. Vi ska dit imorgon för ett möte så du kan se skolan. Ok sa hon bara. Hon var rätt trött så hon skippade kvällsmaten och la sig för att sova. Hon vaknade tidigt nästa morgon. Hon hade sovit dåligt för hon kände sig nervös. Pappa och hon fick åka tidigt då mötet var kl 10 på morgonen så de var båda trötta. Inom kort stod de framför en stor byggnad i röd tegel. När de gick in så möttes de av en stor skylt. Det var många olika skolor där varpå hennes var högst upp. Så med stor möda så kämpade
de sig upp.


fortsättning i nästa nr...


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0