ett ovanligt möte del 3

Nr 5/2023
text FREDRIK SAMUELSSON
 

Jacob vaknar mitt i natten av att det lilla djuret pockar på hans uppmärksamhet. Den behöver göra sina behov och de två åker ner till bottenplan och går ut på gräsplätten. Djuret gör sina behov och Jacob plockar upp det och slänger det i soptunnan. De åker upp till lägenheten igen efter en stund och Jacob går och lägger sig igen.

 När Jacob vaknar nästa gång så är klockan nio och han tycker det är dags att gå upp. Han äter frukost medan det lilla djuret springer omkring i lägenheten och busar med en tom plastpåse. Det ser ganska roligt ut när djuret far omkring på golvet.
 När Jacob ätit sin frukost åker han ner till bottenplan med djuret. Det är kanske hungrigt. Djuret hittar en stor mus som den suger ut allt blod från. Jacob slänger den i soptunnan och lockar på djuret.

 

De går till Jacobs bil och djuret släpps in i baksätet. Jacob sätter sig vid ratten och kör i väg till stället där han körde på det vuxna djuret. Han kollar på vägen efter sladdmärken och hittar snart stället där han sladdade.
 Han stannar bilen och går ut och släpper ut djuret på marken. Djuret nosar snart nyfiket på en del av vägrenen. Jacob funderar på om han ska stanna kvar eller vänta på att det lilla djuret hittar sina föräldrar. Han väljer att stanna kvar.
 Plötsligt så ger det lilla djuret i från sig ett högt ylande. Det låter inte som en hunds ylande. Ljudet påminner mest om en tågvissla från förr men också lite som en gråval som sjunger i havet. Det är ett helt unikt ljud som hörs från det lilla djuret. Efter en stund så tystnar djuret och det ser sig omkring.
 Djuret ylar igen och den här gången ylar den under längre tid. Jacob sätter sig på huk och klappar djuret när det har slutat yla. Djurets päls är mjuk och känns väldigt skön att klappa. Dess vackra vingar är väldigt fina också även om Jacob inte har sett den flyga än.

 

Rätt som det är hörs ett läte som påminner om djurets ylande fast det är djupare och högre. Det lilla djuret tittar sig omkring och ylar igen. Det tar inte lång stund förrän den får svar. Jacob förstår att det måste vara mamman eller pappan som ylar tillbaks.
 Efter en stund så hörs starka vingslag och Jacob tittar upp mot himlen och ser snart två väldigt stora djur som liknar det lilla djuret, och som är på väg mot där han och det lilla djuret står. Djuren som kommer flygande har gigantiska blå vingar.
 De stora djuren landar och går direkt fram till det lilla djuret. Alla tre djuren kuttrar glatt mot varandra. Det ena av de stora djuren tittar Jacob i ögonen och han sänker sin blick lite så han inte stirrar det i ögonen. I djurvärlden upplevs det aggressivt att stirra rakt i ögonen.
 – Jag har tagit hand om din unge. Den mår helt okej.
De tre djuren nosar på varandra och fortsätter kuttra glatt. Jacob går bort mot sin bil. Det lilla djuret är hos bägge föräldrarna och han behöver inte göra något mer.
 Det största djuret börjar lyfta upp sin unge men ungen gör ett klickande ljud och föräldern släpper ner sin unge på marken. Det lilla djuret vecklar ut sina vingar och börjar flaxa med dem. Snart börjar den bit för bit lyfta från marken.

 

Det dröjer inte länge förrän de två vuxna djuren också börjar flaxa med sina blåa vingar och lyfter från marken. Alla tre djuren flyger högre och högre upp i himlen. De syns mindre och mindre ju högre upp de kommer.
 Till slut syns de inte längre och Jacob står kvar vid sin bil och tittar uppåt mot himlen där de försvann. Han är glad att ungen är hos sina föräldrar men han saknar den lilla krabaten redan.
 Jacob känner att han vill ha något djur att ta hand om. Det gjorde honom gladare och piggare när djuret bodde hos honom. Jacob kör till en klinik där man kan köpa hundar till ett bra pris. Det finns inga valpar där men det gör inget.
 Jacob går runt och tittar på de olika hundarna. Han memorerar deras olika beteenden medan han går utanför deras stora burar. Vissa av hundarna är väldigt skälliga medan andra är nästan helt tysta. Den allra sista hunden i burarna ser extremt gullig ut och Jacob faller för den direkt.

 

Det är en Golden Retriver och Jacob och hunden ser varandra i ögonen och bägge vet att de hittat varandra. Det dröjer inte länge förrän Jacob köper hunden. Han köper även ett fint koppel till hunden. Det är regnbågsfärgat.
 Hunden har blivit slagen av sin tidigare ägare men den är redan redo att älska en ny ägare som bryr sig om den på ett bättre sätt.
 Snart åker Jacob hem med hunden. Den åker i baksätet. Jacob funderar på vad hunden ska ha för namn och fastnar snart för guldtass. Så ska hunden heta, såklart.
 Jacob stannar vid en mataffär och köper hundmat medan hunden sitter kvar i bilen. Väl hemma så dröjer det inte länge förrän hunden hittar korgen som det lilla djuret låg i och den blir direkt hans favoritplats.

 

Senare på dagen får hunden mat och Jacob och hunden går en lång promenad i skogen. Det är så skönt med tystnaden i skogen. Fåglarna kvittrar och vinden blåser i träden.
 På kvällen ligger hunden i Jacobs soffa och tittar på TV och Jacob sitter bredvid och klappar hundens päls lite då och då. Ibland pratar Jacob med hunden och den lägger huvudet på sned när den lyssnar. Jacob är så glad att ha någon att bry sig och ta hand om.
 Både hunden och Jacob går och lägger sig runt 22 och de somnar båda gott och drömmer trevliga drömmar.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0