problem i miucy

nr 1 2018

text och bild Mattias Karlsson

 

 

 

Det är natt ute och ganska sent och dessutom är det helt stjärnklart på himlen, en gammal kyrkovaktmästare jobba sent på Ghost Village kyrkogård som är en liten kyrkogård och ungefär 300 år gammal. Kykovaktmästarens uppdrag är att sköta kyrkan och kyrkogården, dessutom vakta den och försöka hindra sabotage.

Trots att kyrkogården är liten har den väldigt många gravstenar, typ 120 gravstenar sammanlagt, men man har inte räknat dom, man bara antar att det är så många. En del av dom ligger dessutom utanför kyrkogården i den övergivna marken intill som är en övergiven liten park. Parken har trots det ett namn Mesila De Park. Enligt Misada Country måste varje park har ett namn enligt regelverket. Anledningen till att parken just har fått det namnet är för att upptäckaren hette Mesla Miklason. Hon dog av en stroke för 370 år sedan. Enligt en del rykten och myter var Mesila De Park en gång i tiden en ganska välbesökt park. Det hände en del saker som förstörde populäriteten som till exempel spöken som skrämde iväg folk och en del av dessa utförde mord. Dessa myter finns nerskriva på anteckningar som förvaras i ett svartfärgat skåp i kyrkan. Det finns datum på anteckningarna, dock står det inte vem som har skrivit dom. Man har noga granskat anteckningarna och de verka sanna till nästan 100 procent.

 

Gravarna är olika vissa är dyrare och vissa är billigare. Vissa av gravstenarna är till och med gjorda av rent guld som har grävits upp bara en liten bit utanför Ghost Village typ 3 kilometer ifrån byn. Det är en firma som heter Golden Hands AB som gräver guld där det påstås finnas tonvis med guldfyndigheter där. Man har ännu inte kunnat kartlägga hur mycket guld som egentligen finns där men tillräckligt för att det ska kunna räcka länge. Chefen på det företaget heter Martin Paulson, en snäll och omtänksam man. Intill kyrkogården står den ganska nybyggda kyrkan eftersom den gamla vandaliserades av ungdomar som slog sönder fönstern och slutligen eldade de även upp kyrkan. Kyrkan har en gråvit färg och svartfärgat tak. Trots det som har inträffat finns det inga övervakningskameror i området men kyrkovaktmästaren vars namn är Lars Guneson, 67 år gammal och ha kort svart hår bruka hjälpa till att ser över kyrkan och kyrkogården. Förutom att skötta om kyrkan och kyrkogården ingår det att han vakta platsen. Lars har en grad av Asperger eller ett
annat namn Autism spektrum.
Lars favoritintresse är just att städa och vakta. Han är inte heller den enda vaktmästaren som jobba där utan det finns ytterligare två stycken vars namn är Stig och Tobias. Stig och Tobias jobba olika tider. Kyrkan vaktas 24 timmar om dagen, men man har pratat att drar ner det till 6 timmar eftersom det inte behövs så mycket bevakning plus att det kostar en massa pengar.

 

Kyrkogårdens placering är den norra delen av byn Ghost Village. Lars är en sur och bitter man enligt många människors tycke. Men det är inte mycket sanning bakom det, iallafall är han inte en bitter man, men dock är han ganska sur ibland. Ibland får han tanken varför han jobbar just som en vaktmästare. Han trivs inte så bra med det arbetet. Han skulle egentligen vilja jobba som en lärare men dock saknar han gymnasiebetyg, han orkade inte med att gå gymnasiet. Det finns en uppdragsgivare inom kyrkans verksamhet som ge de anställda uppdrag via sms eller samtal. Hennes namn är Anita Grevson. Hon har blont lockigt långt hår och en del tatueringar. Hon är ganska ung bara 20 år gammal och dessutom singel.

Anita har svårt att förstår att hon just är singel eftersom hon har det perfeka utseendet. Anitas tatueringar föreställer dödskallar. Dödskallarna har olika färger både blåa, vita, svarta, gröna och röda. Klockan är 21:00 och han ska jobba till 04:00 eftersom han kör ett såkallat kvällspass ikväll. Lars har fått i uppdrag att gräva ner en kista som finns i ett förråd i kyrkan. Men först av allt måste han ta sig in i kyrkan. Han låser upp den bruna porten till kyrkan med en guldfärgad nyckel och går in i den. Efter det går Lars till andra sidan av den tills han kommer fram till förrådet han låser upp och öppna dörren till förrådet.

 

Förrådet är 60 m2 stort, och är format som en rund cirkel. Det finns bara enbart en kista i rummet med namnet inskrivet Oliver Saidason kistan ser enkel och billig ut. Han se också en lapp som är handskriven på kistan. Han kan inte tyda texten eftersom textstilen står på ett väldigt konstigt språk. Lars ta lappen och stoppa ner den försiktigt i sin blåa byxficka. Han har nämligen tänkt att kolla den närmare när han har slutat ihopp om att kunna tyda texten. Han går fram till två stycken silverfärgade robotar som ser ut som människor han ger dom en order. Bär ut kistan försiktigt och tappa den inte! Uppfattat säger den längsta roboten. Roboterna hjälps åt med kistan

Lars följer dom för att hålla koll på dom. När alla tre är ute ur kyrkan ställer roboterna ner kistan på marken. Lars går sedan och hämta en minigrävmaskin, som är rödfärgad och gå i crika 30 kilometer i timmen. Det är en volvo tillverkad minigrävmaskin. Minigrävmaskinen förvaras i en liten förrådsbyggnad som har en röd färg. Lars öppnar den vita dörren till förrådsbyggnaden, gå in i den, öppna garageporten och gå sedan till minigrävmaskinen och sätter sig på förarsättet.

Roboterna står fortfarande kvar vid kistan för att vakta den. Lars har fått order vad han ska gräva graven. Han kör med minigrävmaskinen fram till platsen men stiger ganska omgående ur den då han kom att tänka på att han har glömt att låsa porten till kyrkan. Lars ta sig en ganska djup suck, svär lite och gå med ganska bestämda steg till kyrkoporten och låser den. Men han märke inte att någon redan är där inne. Han gå tillbaka till minigrävmaskinen och fortsätte med det han skulle göra. När Lars äntligen är klar med det arbetet är det dags för honom att äta kvällsmat som han förvara i ett litet kök som finns innuti kyrkan intill förrådet. Han ger de två roboterna ordern att följa med honom tillbaka till kyrkan. Robotorna öppnar kyrkoporten till Lars eftersom han sa att de skulle göra det. Lars har nämligen fått värkbesvär i sina händer vilket inte är första gången. Han tror att det kan vara något ärftligt eftersom hans avlidne far som heter Linus hade dessa problem.

 

Lars och roboterna gå in i kyrkan. När Lars kolla lite snabbt på läktaren på andra sidan av kyrkan ser han en blå tiger som är en ganska stor tigerart. Lars har läst om tigern i boken konstiga varelser som är skriven av Melvin Madsen, den beskrivningen han har fått av den texten är blå tigern är en farlig tiger eftersom dess tänder utgör gift som kan döda en full vuxen människa på några minuter. Lars gå fram till tigern och skriker åt den: försvinn härifrån. Tigern stirra på honom som han vore helt knep i huvudet. Den vägrar att försvinna därifrån. Lars skriker samma sak igen och igen utan resultat. Blå tigern säger något på ett annorlunda språk som Lars inte känner till. Lars säger: vad säger du? Han får inget svar. Lars tänker: vad märkligt var jag har läst så kan inte en blå tiger prata över huvudtaget. Lars gå fram till Blå Tigern och ska bära ut den. Men han ge omgående upp när blå Tigern är nära att bita honom. Han vet inte vad han ska göra. Han ringer sin uppdragsgivare och stör henne mitt i natten. Efter ett högt skrik säger hon att han bör ringa polisen. Blå Tigern fortsätte att stirra på honom.

 

Lars säger spontant till Blå tigern fastän han vet att den förmodligen inte kan svara: vad vill du, varför är du här? Blå Tigern fortsätte att stirra på Lars och han ta ett snabbt beslut att själv med hjälp av de två robotorna ska försöka ta ut Blå Tigern ur kyrkan. De två roboterna ställer sig på varsin sida av Blå Tigern men Lars vill helst undvika att hjälpa till att lyfta den eftersom han är rädd att han ska blir anfallen eller biten av Blå Tigern. Han ber roboterna att själva försöka lyfta Blå Tigern. Roboterna sammarbete och de lyckas att lyfta ut den ur kyrkan. Lars pustar ut och har aldrig tidigare i sitt liv varit med om något liknande. Lars går ut ur kyrkan igen men nu befinner sig Blå Tigern på kyrkogården istället. Lars säger högt: vad ska jag ta mig till? Han ser att Blå Tigern närmar sig honom. Lars skriker och morrar åt den i hopp om att den ska blir rädd och springa iväg. Blå Tigern närmar sig Lars och han förbereder sig att slåss mot den. Blå Tigern står nu intill Lars och han slår den allt han pallar. Blå Tigern biter Lars på benet. Lars skriker till det gör väldigt ont. Han ramlar sedan ihop och giftet har spridit sig över hela hans kropp. Lars avlider på platsen.

 

Roboterna märker inte eller vet inte vad som hände med Lars eftersom de fortfarande var kvar i kyrkan. Lars hade nämligen glömt bort att ger dom order att följa med ut. Roboterna behöver nämligen order att följa annars gör de inget. Nästa dag har Blå Tigern försvunnit därifrån helt spårlöst. Det finns inte ett enda tass avtryck på marken. Stig åker till kyrkogården han ska nämligen jobba på skift 1 som innebar förmiddag.

Han ska jobba från klockan 08:00 – 17:00. Stig får se Lars ligga på marken livlös. Stig får sig en chock och blir helt kall och nerstämd. Stig ringer så fort som möjligt polisen. Två poliser som heter Lise och Cecillia åker till platsen från den närmsta polisstationen. Under tiden som Stig vänta på polisen försöker han att tar sig ur i sitt såkallade chocktillstånd. Efter 30 minuter kommer Lise och Cecillia dit. Lise och Cecillia är bägge två ganska nya på jobbet dom har jobbat ungefär lika länge i cirka 1 år och ha en god vänskap och bruka även umgås på fritiden.

Lise och Cecillia öppnar bildörrarna och stiger ut ifrån bilen. Cecillia lägger märke till Stig och hans chocktillstånd. Hon springer fram till honom och försöker hjälpa honom. Hon ta av sig sin polisjacka och klär på honom den så att han inte ska frysa. Hon fryser själv men hon bryr sig inte. Hon tycker det är viktigare att inte Stig fryser. Cecillia fråga honom vad som har hänt. Stig berätta: Jo så här är det. Jag kom hit idag klockan 07:50 eftersom jag började jobbet klockan 08:00. Det jag såg var Lars ligga där på marken livlös. Lise antecknar det Stig talar om med sin blåfrägade stiftpenna.

 
 
 

 

När klockan är 09:00 har Stig äntligen tagit sig ur sitt chocktillstånd. Han beslutar trots allt att återgå till sitt jobb. Under tiden strax utanför Ghost Village tågar Blå Tigern vidare till sitt nästa mål som lär blir den lilla byn Miucy där det enbart bor 30 människor. Byn ligger norrut om Ghost Village. Polisen letar efter spår i marken men det är svårt att hitta något minsta spår. Cecillia säger: undrar vad Blå Tigern befinner sig nu?

Det finns en hög medeltid mur runt Miucy som tidigare användes för att försvara sig mot fiende. Muren används faktiskt fortfarande ännu idag. Man vet ju aldrig om några fiende kommer mot byn med tanke på byns placering. Byn ligger rätt så nära både The Blue Forest och Ghost Village. Just nu befinner sig vakterna Gustav och Melvin på muren. De sitter där på varsin svartfärgad stol med varsitt vapen i handen. Gustav säger högt så att Melvin hör: jag ser en Blå Tiger påväg mot byn. Melvin och Gustav tar sig ett snabbt beslut och skjuter Blå Tigern. Men konstig nog skadas inte Blå Tigern det allra minsta.
Gustav ropar i högtalaren till höger en varning till byns invånare: fiende är påväg tar skydd. Alla invånare som befinner sig ute springer snabbt in i sina hus utom den äldre mannen Olof som alltid ska vara den modigaste personen i byn. Olof har ända sedan skoltiden varit modig och tapper. Han brukade slåss och angrippa mobbarna som brukade mobba honom och han tog inte någon minsta skit ifrån någon. Vakterna stänger porten till byn men Blå Tigern gå på något sett genom porten som ett spöke och står nu inne i själva byn.

 

Olof gå fram till Blå Tigern och säger: jag är inte rädd för dig din förbaskade tiger bara kom så ska jag minsann läxa upp dig. Under tiden söker polisen tips ifrån allmänheten Lise får snart ett samtal ifrån Miucy. Det är bråttom säger Lise till Cecilia vi måste åka till Miucy nu omedelbart. Det är Blå Tigern som befinner sig där. Olof fäktas med Blå Tigern. Men ganska snart blir han biten. Olof säger: fan också och dör fort. Lise och Cecilia åker så fort dit som möjligt med sirernerna på. Det tar enbart 20 minuter för de att åka dit. Blå Tigern står helt stilla kvar i byn och prata återigen på det konstiga språket som ingen förstå. När poliserna väl är framme vid byn måste först porten öppnas. Cecilia skriker högt: öppna porten nu för helvete det är bråttom. En vakt som heter Martina öppna porten omedelbart. Lise och Cecilia skjuter Blå Tigern som inte ta några minsta lilla skada. Cecilia skriker: vad är det för djur? Det dör ju liksom inte. Lise säger snabbt: jag tror att Blå Tigern är besatt av något eller någon. Precis som alla andra djur behöver Blå Tigern mat, vatten och vila. Blå Tigern orka inte står upp länge och faller ihop och dör.

 

Den hade varken ätit, vilat eller druckit på några dagar. Det ingen visste är att Blå Tigern delade sin själ med Djävulen. Djävulens själ som styrde Blå Tigern flög återigen iväg. Poliserna ta med Blå Tigern till stationen. Det visade sig sedan vara en normal Blå Tiger. Lise säger: jag tror minsann att djuret var besatt av Djävulen. Cecilia säger: jag hoppas att Djävulen snart förintas för gått. Lise säger: faktum är att en uppfinnare håller på med att får fram ideer att förinta djävulens själ för gått. Återigen flyger Djävulens själ vidare. Själen vänta på att återigen hitta ett annat djur att hitta.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0