Live Green 2018

Nr 4/2018
text JOSEFIN SVENSSON
foto FREDDY HÅKANSSON
 
Den 30 juli samlades volontärer och festivalcrewet i Hoglandspark för att påbörja årets uppbyggnad av vår åttonde upplaga av Live Green Festival. Förväntansfulla, glada och redo att påbörja det som skulle bli stadens höjdpunkt så satte vi igång. Saker skulle hämtas i förrådet, serveringen som Elsas Lilla Krog höll i skulle byggas upp. Vi skulle bygga soffor och bord av lastpallar och kabeltrummor. Vi gjorde dekorationer av tyger i alla dess möjliga former. Vi målade tavlor med citat som beskrev världen, för att dekorera parken och på så sätt skapa en snällare miljö. Vi arbetade från tidig morgon till sen kväll för att bygga upp en festival i miljöns anda. Och när torsdagskvällen närmade sig så var allting från scenområdet till backstageområdet färdigt. Vi var redo för två intensiva festivaldagar. Klockan 09.00 befann jag mig i Hoglandspark den 3:e augusti 2018. Klockan 10.00 skulle det nämligen gå av en skräpjakt för barn, där dem skulle få leta skräp och källsortera. När deras uppdrag var slutfört så fick dem ett klistermärke där det stod “miljöhjälte” som alla miljöhjältar och kämpar kunde sätta på sina tröjor. Dem fick även lite godis som de glatt tog med sig när demsprang därifrån. Skräpjakten blev mycket populär och över 50 barn deltog under fredagen, och säkerligen lika många under lördagen.

Vid 10-tiden så var det även dags för marknadsstånden att slå upp sina dörrar till den gröna marknaden som även det här ägde rum under festivaldagarna. Det såldes allt från Honung till blåbär, till femnistiska tavlor och smycken av återvunnet material. Black Bugs var på plats för att samla in hockeyutrustning som människor inte längre hade användning av för att kunna använda det till dem som inte har råd på grund av olika anledningar. Det fanns även golf att testa på, på plats och mycket annat. Klockan 15.00 inleddes festivalmusiken med Josefin Svensson (mig) där jag bjöd på egenskrivna låtar blandat med mina favoritcovers. Vilket var mycket uppskattat för individerna som samlades i det gröna gräset för att fika och mysa till musik.
Efter mig på fredagseftermiddagen följde Patrik Thorell, Manda Månsson, Decennium och TimeDwellers. Alla akter var mycket uppskattade.
På kvällen blev det mer liv och rörselse och varenda kvadratmeter av parken fylldes till bredden av glada människor i alla dess möjliga olika åldrar, som dansade och hoppade med till den fartfyllda
musiken. Kvällen följdes av Kräk, Linda Pira, Eternal Wonder och Coola Kids.
 
Utöver det här så ägde Recycling fashion show rum i Hoglands park. En modeshow där alla kläder är av återvunna material. En mycket uppskattad modeshow.
När natten började närma sig sitt slut så var alla mycket nöjda med den första festivaldagen. På lördagen befann jag mig på plats vid 09-tiden, redo för dag nummer två. Dock något tröttare än dagen innan. Vi började dagen med skräpjakt för barnen och kort därefter öppnade marknaden och serveringen sina dörrar. Elsas lilla krog bjöd på fantastiskt goda vegetariska rätter i form av wraps, chiligryta och mycket annat. Vid 15.00 drog musiken igång, Eternal Wonder (vår fantastiska Albin Appelqvist) inledde lördagen med sitt svängande DJ:ande. Därefter följdes han av Clara Klingenström, Proelium, Hedenfall ochThe Pharmacist. För att kvällen återigen skulle innebära en fylld park till bredden då Hildur Höglind, Anna Ternheim och Charlion spelade. Hela festivalen avslutades med en minnesstund för Avicii där Eternal Wonder skötte DJ-bordet. Det blev en mycket hyllad timme och festivalen avslutades på allra bästa sätt.
 
Att vara med i festivalledningen är på så många plan en spännande uppgift. Att vara tjugo år och få ansvara över en del av hela festivalen det är så fantastiskt. Att festivalledningen bestod av ett gäng hängivna individer gör det hela till en sådan fantastisk tillställning. För att inte tala om våra fantastiska volontärer som är grundstenen till att hela festivalen går att genomföra. Live Green är en på så många plan en fantastisk festival där alla kan samlas oavsett religion,sexuell läggning och den ekonomiska situationen. Alla hör hemma på Live Green och det visar den hållbarhets festival fortfarande efter åtta år.I fem år har jag fått äran att vara en del av Live Green och jag ångrar mig inte en sekund. För att få vistas i ett sammanhang som det här visar att du får vara precis som du är och du är välkommen ändå. För tillsammans skapar vi en bättre planet.Så missade du årets upplaga av Live Green, se till att inte missa det nästa år. För det är en tillställning du inte kommer ångra att du deltog i.
 
 

Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0