Perssons pack - världens bästa pack!

Nr 2/2024
text ANNA APPELBERG SCHENSTRÖM
 

Bandet Perssons pack grundades år 1989 och bestod då av Per Persson själv på sång och gitarr, Magnus Lind på zero zette-dragspel, Magnus Adell på ståbas, Ingemar Dunker på trummor och Niklas Frisk på elgitarr. Medlemmarna kom och gick i bandet (Love Antell, Norpan Eriksson och Josef Zackrisson m fl) fram till det upplöstes 2014.

 

Deras första skiva hette Kärlek och dynamit och kom ut 1989. Bandet turnerade flitigt under början av 1990-talet och gav ut ett flertal skivor som alla mottogs väl. En av deras mest kända låtar är “Tusen dagar härifrån” med Jakob Hellman som gästsångare. 1995 gav de ut skivan Sekunder i Sverige men sedan blev det tyst kring Perssons Pack. Några få försök till comeback gjordes men det tog aldrig riktigt fart förrän mitten av 2000-talet när Magnus Lind kom tillbaka till bandet. Nu började man hitta suget igen och 2008 kom plattan Öster om Heden som hyllades av såväl fans som recensenter. Packet gav sig ut på vägarna igen och fansen gladdes åt deras comeback. Själv har jag haft förmånen att se dem live tre gånger, såväl ösigt rockigt som finstämt akustiskt. 2014 la bandet dock ner på riktigt och Per Persson har nu startat Nya Packet med
nya musiker.

 

Per Persson är en av Sveriges främsta låtskrivare och han ses som en förebild av bland annat stora namn som Lars Winnerbäck, Tomas Andersson Wij och Håkan Hellström. Förutom att skriva låtar till sitt Pack så har han även skrivit låtar till artister som Totta Näslund, Brolle, Ainbusk Singers och Engmans kapell för att nämna några.
 Ska du lyssna på Perssons Pack så föreslår jag att du lyssnar på plattan Öster om Heden, i mitt tycke finns det inte en dålig låt på den skivan.

 

Perssons pack har gett ut följande skivor:
Kärlek och dynamit
Kanoner och små, små saker
Äkta hjärtan
Svenska hjärtan
Längre bortom bergen
Sekunder i Sverige
Blod eller guld (samling)
Diamanter (samling) Öster om Heden

 

Mina egna favoritlåtar är bland annat “Kammahav” och den fantastiska instrumentala “Vägen till Loos”.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0