Skurkskolan del 3

Nr 2/2024
text DAVID ANDERSSON
 

Den Karin kunde springa sa han innan allt svartnade igen. Han vaknade till igen. Han kände något varmt och lurvigt i famnen. Det var Spencer som hade hoppat upp i famnen. Det satt en lapp på hans rygg. Vi blev trötta på att vänta. Så vi skickade Spencer för att hålla dig sällskap och gå med dig hem. Det var snällare än vanligt tänkte han. Men nu skulle han åtminstone få sällskap. Så han reste sig upp och tog sina kläder. Han började sedan vandra i natten, det var mörkt. Men han hade ju sällskap så det var inte otäckt. Snart var han hemma. Alla andra låg redan och sov. Så han smög upp till sitt rum. Det kändes skönt att få ligga i sin egna säng. Han förstod fortfarande inte riktigt vad det var som hänt. Men han somnade rätt snabbt. Han vaknade till av att tuppen gal. Han kände sig fortfarande rätt groggig så han gick lite vingligt. Han stannade till vid trappan. Han tog ett ordentligt tag om räcket. Han ville inte tillbaka till sjukhuset så snart. Så han gick väldigt sakta. Men han kom ner till slut. Han satte sig ner vid middagsbordet. En vedervärdig middag serverades. Rutten köttfärslimpa. Det smakar skit sa Petter. Tack sa mamma. Efter han slukat det var det dags för skola.

 

Denna gången var faktiskt pappa extra snäll så han skjutsade Petter till skolan. Lite rädd var han ändå. Pappa var inte så säker på vägarna. Och bilen var inte besiktad. Så den saknade blinkers och bromsar. Oroa dig inte nu sa Pappa. Jag har kommit på ett uttryck. Att hålla huvudet kallt. Petter nickade instämmande. Så jag skaffade det här sa pappa. Ta fram frysboxen i baksätet. Han fick lite onda aningar. Han öppnade långsamt men hojtade till. Där låg ett föruttnat huvud i isen. Vad skriker du för? Sa pappa. Det ligger ju ett huvud där!. Äsch det är inte äkta, jag passade på att sno rekvisita från en zombiefilm i närheten. Så det är inte äkta? Sa Petter. Nä sa pappa jag passade på att skaffa det när du låg på sjukan. Jag försökte skaffa ett riktigt huvud men folk blev skitsura när jag försökte avlägsna ett. Jag fattade noll. Så då var vi framme, ha en otrevlig dag. Detsamma sa Petter som han blev avsläppt. Där var det spännande nyheter. Petters eskapad spred som en löpeld. Så berättade fröken att vid årets slut skulle Skurköping ha en tävling mot Hjältemåla. Det skulle vara en rad olika grenar många av dem hade de redan övat på. Som att stjäla godis. Fast det gav Petter närmast Flashbacks. Så han blev obekväm minst sagt. Men priset var mer än tillräckligt för han att delta. Vinnarens familj skulle få 20 tusen kronor. Det blir ju perfekt tänkte Petter då har jag ju råd med ny dator. Hans gamla var ju bara en potatis, bokstavligen. Så den tävlingen ska jag vinna sa han för sig själv. Dagens lektion skulle vara teori om att bäst gömma stöldgodis. Så barn, kan någon berätta var bästa stället är att gömma stulet godis? Petter du kan börja. Petter började fundera. I madrassen? Aj det var fel, ställ dig i skamvrån. Där ställde han sig skamset. Efter hela klassen gjort honom sällskap så berättade fröken svaret. Det är ju i magen! Sa hon. Ni ska ju äta det så fort ni kan. Ja det låter ju mer förnuftigt tänkte Petter. Till slut kunde de sätta sig igen. Men de fick alla underkänt.

 

Han räckte upp handen. Fröken, var ska den här tävlingen ta plats? Den ska ta plats här. Här på skolan?. Nej ditt dumhuvud, sa fröken, på fältet vid torget. Ok, sa Petter och höll tyst. Han tyckte det var onödigt att kalla honom för dumhuvud för det. Du kunde varit mer specifik sa han till fröken. Talar du tillbaka? Sa fröken. Nä jag bara påpekade att du kunde varit mer specifik. När hon tänkte efter insåg hon att han hade rätt. Nu fortsätter vi till lektion nr 2. Den här låter lite kontraproduktivt. Men det finns även vissa gränser till hur långt busstreck kan gå. De som kan orsaka skada vare sig fysiskt eller psykiskt. En projektor rullades in. Det här några exempel sa fröken och startade tiktok. Den här personen tyckte att det var kul att stjäla en hund från en gammal tant. Mycket riktigt så gick en person upp till en gammal tant norpade hennes hund och sprang iväg. Hur kan det orsaka skada sa en tjej? Jo för att tanten var så gammal så den sortens stress kan ge henne en hjärtattack. Här är en annan video med samma person. Här går han in i folks hus mitt på ljusa dagen. Vad kan gå fel här? Sa fröken. Petter sken upp han visste ju svaret. Det finns risk för skada för den som bryter sig in. För hemägaren kan vara beväpnad och skjuta dem i röven. Det är helt korrekt sa fröken men varför just röven? För det är det ställe jag och pappa skulle sikta på om någon gjorde så hos oss. När jag tänker efter så hade jag nog skjutit han i röven om han försökt ta Spencer från mig så där. Det är ett bra exempel. Lagen säger att vi får inte begå brott som kan orsaka permanent psykisk eller fysisk skada. Däremot får vi begå brott som kan orsaka kortvarig psykisk eller fysisk skada som kan åtgärdas med högst fem sjukhusbesök eller terapi-sessions. Om vi skulle överskrida det så blir det lite böter på högst 50 kronor. Däremot försöker någon begå brott mot en själv som överskrider det får ni göra allt ni vill som självförsvar. Då får ni skjuta i röven och alla andra platser på kroppen med valfritt vapen. T ex när jag var liten försökte någon stjäla min lilla systers godis när jag passade henne så fick ett mål att öva på med mitt armborst. En unge sträckte upp handen. Träffade du? Ja då, så den killen kan inte få barn nu tydligen. Ett fniss utbröt bland klassen. Kort sagt fick hon ha sitt godis ifred efter det.

 

Skoldagen gick snabbt. Så han var snart hemma igen. Han berättade allt för sin familj. Dem blev alla väldigt uppspelta. Å min lilla pojke, skrek mamma! Du ska representera vår stad. Nej det vet vi inte sa Petter. De ska ha uttagningarna imorgon. Får du inte en plats så behöver du inte komma hem. Så känn press sa Måndag och skrattade. Det gäller dig med sa mamma. Det är lugnt jag kommer med på löpargrenen. Bäst för dig det sa pappa. Tidigt nästa morgon var skolan ute på fältet. Där var flera olika bås. Det var allt som allt fem grenar. Hårdast kalsongryck var nr 1. Gren nr 2. gevärs-skytte. Gren nr 3 var löpning. Nr 4 var pilkastning och gren nr 5 var att stjäla godis. Måndag anmälde sig genast för löpningen. Något hon självklart vann så hon fick en plats på laget. Petter däremot var lite mindre begåvad. Hans försök till pilkastning var så dåliga så han missade måltavlan helt. Stjäla godis var helt dömt att misslyckas då han hade en ny fobi. Han slant när han provade kalsongrycket så handen kom på framsidan istället för baksidan. Det lämnade gevärs-skyttet kvar. Hans ögon vidgades ändå för alternativen halvautomatisk eller helautomatiskt. När han såg vapnen fick han välja mellan ett M1 garandgevär eller Sturmgevär 44, båda från andra världskriget. Hur fick ni tag på de där? Frågade han killen vid båset. Vi snodde dem från ett museum förra veckan och restaurerade dem. Efter viss tvekan valde han M1 geväret.
 Det började inte bra då han först fastnade med tummen i magasinet. När han väl fick loss tummen hade den många olika färger så den liknade pride-flaggan. Han tog till slut sikte. Men det hade regnat under natten så marken var helt hal. Så när han tryckte av ett skott så inte bara missade han tavlan utan rekylen gjorde att han halkade. Då råkade han skjuta av igen så han träffade stackaren bakom. Fast det var bara i foten så det var lugnt. Det tyckte domaren var så imponerande så han fick en plats på laget. Han vågade inte berätta att det var en olycka. Av rädsla att hans föräldrar skulle sparka ut honom. Men lite dåligt samvete fick han. Så han betalade stackarns sjukhuskostnader som bara blev 50 kronor. För läkaren gav honom bara 1 Panodil och pincett. Han fick själv ta ut kulan.



fortsättning i nästa nr...


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0