kalel elmagasabi

Nr 6/2024
text ANDERS MALMBERG
 

Denna gång intervjuas Kalel Elmagasabi som är skötare på ett gruppboende i Inglatorp. Kalel är en kreativ och mångsidig person med en stark bakgrund och en imponerande karriär inom HVB-hem, Kriminalvården och nu LSS. Kalel är idag 41 år och kommer ursprungligen ifrån Libyen. I Libyen läste Kalel gymnasiet. Sedan blev han skickad till Manchester (England) för utbildning inom public relations på ett universitet. Det var Libyen som betalade allt i Manchester. Tiden i Manchester beskrivs av Kalel som bra med mycket fester, fotboll och skola. Enda undantaget var att Kalel inte tyckte om fotboll. Han kom till Sverige 2008 efter kuppen i Libyen.


Idag har Kalel svenskt medborgarskap. Han har familj med fru och två barn på 12 respektive 9 år. På universitetet i Manchester lärde sig Kalel att läsa av människors tankar, att kunna läsa av om de ljuger eller inte. Han kombinerar sitt intresse för människor med sin utbildning inom public relations, psykologi och kroppsspråk från Manchester. Kalel har fjorton bröder varav Kalel är näst äldst. Tre bröder bor i Sverige nu. En äger en fastighet, en jobbar inom kommun, den tredje som personlig assistent, en bor i Italien och resten bor i Libyen. Kalel tyckte inte det var speciellt svårt att lära sig svenska då han hade en affärsverksamhet som krävde att han pratade svenska. Då var han 24 år. I vardagen tänker Kalel på det engelska språket. Hemma pratar han mest engelska men med barnen svenska.

 

Han styrketränar numera men har även tidigare tävlat i bodybuilding. Det var i Spanien och Marocko och då vann Kalel 125 kg klassen. Kalel är inte bara engagerad i sitt arbete utan även passionerad för personlig utveckling och fysisk hälsa, vilket hans intresse för bodybuilding vittnar om. Han ser sig själv som en tävlingsmänniska och då som singelspelare. Som förebild känner Kalel sin pappa som nu inte är i livet längre. Fadern arbetade som business administrator och höll på med guld och pengaväxling. Han var utbildad vid ett universitet i London i business administration.

 

Kalel glömmer allt när han åker hem ifrån jobbet. Han har full tid med annat på fritiden. Han tränar och barnen har sina fritidsaktiviteter som fotboll och handboll. Kalel kör också med sin husbil med familjen t.ex. utflykter till Öland. Kalel ser sig som troende sunnimuslim. Han går regelbundet till moskén de fredagar då han inte arbetar. Har inte haft så mycket drömmar om arbete när han var liten däremot som pensionär. Han vill flytta tillbaka till Afrika eller en varm lugn plats, inte Libyen men kanske Marocko (som är nära Spanien) när han blir pensionär. Som största prestation ser Kalel att han har alltid energi och att han inte släpper reglerna som gäller. Kalel tycker det är stor skillnad mellan folk i Sverige och Libyen exempelvis tycker han att man i Libyen
är öppnare än i Sverige.

 

Har läser och skriver dikter (poesi) på sin fritid. Med en lösningsfokuserad och kreativ inställning till livet, uttrycker han sig genom poesi och är ständigt på jakt efter nya sätt att växa och bidra till andra. Kalel skriver då på engelska. Han säger sig också tänka på engelska. Man måste tänka att det vänder efter hand även då det ser svart ut. Kalel menar på att han har lärt sig av andras misstag, Kalel har jobbat ett år på Inglatorp och han är nöjd med jobbet som så. Alla jobbar i ett team och det blir bra då. Han vill inte byta. Om Kalel har stress måste han även göra det han skall. Han har alltid tävling med tiden.

 

Han gillar att resa och har rest mycket i Europa och i de arabiska länderna. Han har bland annat varit i Saudiarabien och då i Mecka som är den muslimska vallfartsorten för muslimska pilgrimer. Kalel skulle vilja resa mer i Asien. Kalel tycker främst om amerikansk musik som hip-hop. Den bästa egenskapen Kalel har är att han tycker att han har mycket tålamod. Men det kan även vara en nackdel. Ibland har han för mycket tålamod och då kan folk läsa honom fel. Han tycker han är en gammaldags man när han berättar om sig själv. Gillar att skriva mycket exempelvis om regler här i livet.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0