Oidentifierat väsen

Nr 3/2024
text JOAKIM STRÖMGREN
 

En dag när några grabbar från college skulle ut och festa och dansa på en ungdomsklubb. De skulle dra i väg med sin Impala Lowrider vars färg var lila metallic som dom hade fått av sin farfar som var 78 år från North Carolina. När det var dags att åka hämtade en av grabbarna sin gamla Bowiekniv som han nämligen hade fått av en gammal Vietnamkrigs-veteran som jobbade på ett soppkök inne i centrum där grabbarna bodde. Några km var det till soppköket så det var bara en kort promenad dit. Grabbarna vars namn var Freddy & Kenny. De brukade hjälpa till lite ibland där, som tack fick Kenny en Bowie-kniv. Tack så mycket sa Kenny. Hoppas mamma inte ser den när jag kommer hem bara, hon gillar nämligen inte vapen så värst mycket. Om du vill kan jag komma på ett bra sätt så hon inte ser den. Jag kör min bil till dig, jag förvarar den i handskfacket sa sergeant Clyde till Kenny. Sen kan du öppna källaren och fråga Freddy din bror vilket ställe i källaren du kan gömma den för henne. Perfekt då säger vi så. Absolut då är det bestämt. Vill du ha en cigg? Ja tack, det hade varit gott.

 

Förresten, är du hungrig, ska vi åka till Newyearsy till, Dinnern dom har där? Vi kan ta motorcykeln. Den som är låst, menar du den. Just precis har du någon idé hur vi kan ta bort låset enklast. Ta min industritång, det kan funka att få upp låset med. Den blir bra, den använder vi. Vi räknar till tre. 1, 2, 3 knips det där gick ju kanonbra att få upp det där låset. Ja visst gjorde det sa Clyde. Kolla om det finns någon soppa i tanken Kenny sa Clyde. Den är halvtom sa Kenny. Då får vi leta efter soppa, jag har en idé. Ser du skogsstigen? Ja det gör jag. Jag kommer ihåg att det ligger en övergiven gammal Bikerbar en bit in i skogen. Vi följer stigen och ser om vi kan hitta den.

 

Clyde och Kenny började genast sin skogsvandring. De såg lite spindelväv på träden och en och annan spindel som var i spindelväven. Kenny undrade om Clyde hade sätt några tropiska djur. Typ annorlunda insekter eller fåglar när han var i Vietnam. De kom fram till en massa stengrottor. Kenny tänkte, tänk om det finns bensin i någon av dessa stengrottorna. Ska vi undersöka grottorna efter bensin? Det kanske är någon som glömt någon dunk där eller vad tycker du Clyde, sa Kenny. Det låter bra det kan vi göra, perfekt sa Kenny. Ska du eller jag gå först undrade Kenny. Du kan gå först, sa Clyde. Kan jag väl göra sa Kenny och de började traska ner i grottan. Det var mörkt och fuktigt nere i grottan. Har du något att lysa med Clyde, frågade Kenny, så vi ser något. Ja faktiskt, har i mitt Multitask-överlevnadsbälte en bärbar lykta. Har du tillräkligt med batteri i den då, undrade Kenny. Skulle tro det sa Clyde. Bra, ska vi fortsätta då sa Kenny ja det ska vi. Då går vi väl vidare in i grottan och ser vad vi kan hitta för spännande saker även bensin kanske. Det låter kanon bra sa Clyde till Kenny.

 

De fick se något som glimrade till i ena hörnet i grottan, silverskimrande. De blev lite chockade i början och avvaktande men de beslöt sig att utforska det närmare. det dom fick se kunde dom knappt tro för sina ögon. Det var någon slags silverkapsel med någon konstig skrift på den och något fönster, kapseln var tom. Kenny undrade. Vad tror du att skriften betyder? Har faktiskt ingen aning sa Clyde. Vad ska vi göra, ska vi utforska vidare och se vad vi hamnar sa Kenny. Clyde sa, ska vi ta kort, först på kapseln som ett minne. Det kan vi göra sa Kenny, de började vandra vidare tills de nådde utgången. När de kom ut sa de, typiskt vi hittade ingen soppa därinne men vart tror du kapseln kom i från. Vet inte sa Clyde. Men Clyde hann bara knappt sägadet förens de hörde att grenar knäcktes i skogen.

 

Kenny utbrast, vad var det som lät! Det lät som om grenar knäcktes inne i skogen sa Clyde. Vad kan ha gjort det då, undrade Kenny. Jag har ingen aning sa Clyde. Ska vi ta reda på det då, sa Kenny. Ok sa Clyde. De smög in en liten bit i skogen då de såg att det skimrade till i färgen lila. Vad är det för något sa Kenny, har du sett något sånt innan Clyde. Nej det har jag inte Kenny. Plötsligt hörde de en helikopter, en Blackhawk. Nu kommer militären, sa Kenny. Vad vill dom nu då, sa Clyde. Vet inte men det kommer fler, lastbilar och jeepar. Ska de kanske undersöka den där kapseln och vad som kanske var där inne. Det kommer en militär emot oss nu så de kanske ska fråga oss något. En general kommer nämligen nu. Ursäkta, har ni sett något konstigt eller annorlunda nu ikväll frågade generalen. Vad menar du för något då, sa Kenny och Clyde. Vi har fått in in en konstig frekvens på en speciell sändare här uppe. Det var därför vi kom hit förstår du, sa general Lars Olof. Så pass sa Clyde. Ja Faktiskt, sa generalen Lars Olof. Men vad är det där sa en utav militärerna. Det är en lila färg en bit in i skogen. Ska vi ta reda på vad det är för något. Ja, det kan vi göra. Sa en annan militär vars namn var Felix Connor. Det händer något sa Kyle, som var ännu en utav militärerna Det lila som vi såg försvann in i stengrottan där. Efter den, sa Felix Connor. Den sticker runt ena grotthörnet där. Vad är det där för nåt sa Felix till Kyle. Det ser ut som någon sorts kapsel med pulserande tecken på. Den låter också, kan det vara den som tagit upp signalen på vår sändare? Det lila är här inne i kapseln också så det är nog en alien. Den var säkert nyfiken hur vi hade det på jorden. Det blinkade till och kapseln blev osynlig och Telepoterade iväg från grottan och syntes inte mer till. Så slutar min spännande historia.


Kommentarer

KOMMENTERA ARTIKELN HÄR

Namn

Kommentar

RSS 2.0